Pilates

Pilates, wat is het?

PilatesJoseph Pilates ontwikkelde lang geleden een serie lichamelijke oefeningen die een zeer positief effect heeft op de algehele gezondheid. Pilates is geschikt voor vrijwel iedereen; jong of oud, groot of klein, smal of iets breder. Iedereen kan meedoen aan een Pilatesles. De oefeningen worden uitgevoerd op een mat, liggend of zittend. Tijdens een les komt nagenoeg het hele lichaam aan bod. Dit komt omdat Pilatesoefeningen een werking hebben op zogenaamde spierketens. Je traint zo je hele lichaam en werkt aan een goede lichaamshouding! Je ontwikkelt een krachtig lichaam, vooral in je ‘core’: je diepliggende buik- en rugspieren. Pilates kun je ook beoefenen wanneer je (tijdelijk) fysieke beperkingen hebt. Alle oefeningen zijn zo aan te passen dat jij ze goed kunt uitvoeren. Dat maakt Pilates tot een toegankelijke training. En ben je al iets gevorderd? Dan maken we de oefeningen juist intensiever!

Pilates is niet gericht op competitie. Je bent in de les op jezelf gericht en voert de houdingen geconcentreerd en precies uit. Juist dán geeft Pilates jou het beste resultaat!

* Speciaal voor mannen: Veel topsporters (voetballers, schaatsers) hebben Pilates als vast onderdeel in hun trainingsschema.. Gewoon meedoen dus!

Wat heb je nodig voor een pilatesles?

  • draag gemakkelijk zittende (sport-)kleding
  • draag schone sokken, liefst antislip
  • drinkflesje met water
  • handdoek
MENU