Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws.

Vernieuwing voor YogaKompas

In verband met de aanhoudende maatregelen rond Covid-19 zijn m.i.v. januari 2021 alle lessen voor onbepaalde tijd gestopt.

YogaKompas ondergaat in 2021 een vernieuwing. Ook dat hoort bij deze tijd én bij yoga. Bezinnen, een nieuwe richting kiezen en dan weer starten..

YogaKompas neemt een pauze om deze verandering goed vorm te geven. Tot die tijd wens ik iedereen gezondheid, rust, moed om vol te houden en vooral een open blik om te blijven genieten van de mooie dingen om je heen.

Namasté,

Gerda

(PS: heb je behoefte aan contact? Een gesprekje kan altijd! Bel of mail en we hebben contact!)

fit en ontspannen in 2020

Ook in 2020 kun je bij YogaKompas terecht voor groepslessen in yoga en pilates. Een wekelijks uurtje ontspannen met hatha yoga of juist een inspannende les power yoga volgen, er is ook voor jou een passende les. Je voelt je beter als je beweegt. En je ervaart meer rust in je dagelijkse leven als je goed leert ademen en ontspannen. In een kleine groep waarin ruimte is voor persoonlijke aandacht in een ontspannen sfeer. Een wekelijks momentje voor jezelf..
Doe mee en ervaar zelf wat yoga en/of pilates voor jou doet!

Kijk voor meer informatie naar de diverse lessen op deze site en meld je aan voor een proefles!

Heel graag tot ziens!

Gerda

Yogakompas wenst je een gelukkig en gezond 2019!

Geniet ook dit nieuwe jaar van yoga en pilates bij YogaKompas!

Het oude jaar is afgesloten, het nieuwe jaar geeft volop nieuwe kansen en mogelijkheden. Dat geldt zeker ook voor YogaKompas.
Er staan interessante (nieuwe) dingen op stapel, blijf de website daarom bezoeken dit jaar. Op het lesrooster staan de lessen voor 2019 vermeld. Heb je interesse om mee te doen? Een mailtje naar info@yogakompas.nl werkt het snelst.

De deelnemers van Yogakompas ontvingen bij het einde van 2018 en de start van dit nieuwe jaar een geschenkje met de woorden:

Ik wens je

Veerkracht en een luchtig hart
Een opmerkzame en alerte geest
Een stralend en gelukkig 2019!

En deze wens is ook voor jou, als je de site bezoekt en overweegt om deel te nemen aan de lessen. Je bent van harte welkom in 2019!

Namasté,

Gerda

nieuw lesaanbod per mei 2018

 

YogaKompas breidt het lesaanbod per mei 2018 uit!

Met de uitbreiding van het lesaanbod per mei 2018 kan iedereen fit en gezond het voorjaar in! Dit voorjaar starten de lessen:

* Senior Fit
* Mind Fit
Men’s Hour
* Wandel&Yoga

Onderstaand lees je meer over deze nieuwe lessen.

* Senior Fit – ‘Goud’ voor oud(er)
Bewegen is ‘goud’ – Drents voor goed – voor iedereen en zéker ook voor ouderen. Daarom start per maandag 30 april aanstaande Senior Fit. Op een verantwoorde én leuke manier werken we aan fit zijn en blijven, lichamelijk én geestelijk. De lessen zijn steeds afwisselend maar worden altijd afgesloten met een kopje thee! Een les duurt 45 minuten. Niet té lang maar zeker lang genoeg om lekker te bewegen.
Senior Fit is geschikt voor iedere oudere die fit en gezond wil blijven door beweging en ontspanning.
Doe vanaf 30 april mee! Meer weten? Neem dan telefonisch contact op.

* Mind Fit – Leer ontspannen en ga stress te lijf!
De korte cursus Mind Fit gaat in mei van start. In een 5-tal lessen leer je door middel van ademhalingstechnieken beter te ontspannen. Met passende oefeningen leer je bovendien meer in het ‘NU’ te zijn. Ook beweging is onderdeel van deze cursus, waarbij oefeningen uit o.a. Yoga en Pilates worden gebruikt.
Kijk voor meer informatie op de pagina Mind Fit.

* Men’s Hour
Onder de noemer ‘Ruwe bolster – blanke pit’ start deze training voor mannen! De combinatie van krachtige oefeningen én ontspanning uit o.a. (Power) yoga en Pilates maakt deze training tot een echte uitdaging! Bovendien is het een heel goede aanvulling op andere sporten zoals voetbal, tennis, zaalsporten etc.
Kom maar op! Doe mee en werk zo aan je algehele gezondheid!

* Wandel&Yoga
Bij goed weer (goed = droog) gaan we elke vrijdagochtend op een wisselende locatie wandelen in combinatie met yoga. Een heerlijke buitenactiviteit waarbij de gezonde werking van wandelen én yogahoudingen perfect gecombineerd worden. Gun jezelf een rustmoment aan het einde van de week en sluit aan!

Naast deze nieuwe lessen zijn er natuurlijk de reguliere lessen. Kijk op het lesrooster verderop de site en lees meer over de lessen op de betreffende pagina’s.

Ik wens iedereen een fit en gezond voorjaar!

Namasté,

Gerda

Zonnegroet December-challenge 2017

Deelnemers van Yogakompas doen de Zonnegroet December-challenge 2017

December is in aantocht, traditioneel voor veel mensen een drukke maand. Snel nog even dit, nóg sneller even dat… In plaats van genieten van de voorbereidingen voor de Feestdagen slaat de stress toe..
Herkenbaar?

Dít jaar doen we het anders… De Zonnegroet December-challenge 2017 helpt ons daarbij!

Hoe werkt het?
Iedere dag doe je de Zonnegroet A volgens het schema. Je bouwt het aantal Zonnegroeten per dag op;
1 december 1 Zonnegroet, 2 december 2x enzovoort..
Je bouwt zo op een positieve manier aan je eigen ontspanning en oké, daarbij hoort een beetje inspanning.. Doe de Zonnegroet december-challenge alleen of juist samen met gezinsleden. Zo breng je ontspanning in je hele gezin!

Geef jezelf in december een momentje rust per dag cadeau… Doe mee!

Ik wens je een heel fijne decembermaand!
Veel plezier met de Zonnegroet December-challenge 2017!

Namasté,

Gerda van der Kaap
Yogakompas

 

 

 

YogaKids en Yoga en wandelen per november 2017

Per november 2017 start YogaKids!                 nieuw – nieuw – nieuw

Kinder Yoga is voor kinderen van de basisschool. Ieder kind kan meedoen aan deze super leuke, ontspannen maar ook zeker uitdagende yogales! Elke week is er een ander lesthema. De ene keer ‘vieren’ we de herfst, een andere les ‘bouwen’ we alsof we legostenen zijn en dan weer zijn we allemaal dieren uit de dierentuin..
Nieuwsgierig? Kijk verder op de pagina YogaKids op de website en meld je snel aan, dan gaan we van start!

Uitbreiding en wijziging lesrooster

De Hatha Yogalessen zijn vol… Dat betekent uitbreiding van het lesrooster!
Met ingang van november a.s is er een extra les op maandagavond, om 18.15 uur.

Het lesrooster wordt per november aangepast met een Hatha Yogales op maandagochtend ipv vrijdag. Zo is er ook op de ochtend weer een ontspannen yogales. In deze les gaan we regelmatig naar buiten, yoga en wandelen is een heel leuke en gezonde combinatie! Wil je meer weten? Neem dan contact op via het contactformulier, bellen mag ook.

Fijne herfst allemaal!

Gerda

Happy Summertime

YogaKompas luidt de zomervakantie in..

Met een fijne Hatha Yoga buitenles en een pittige Power Yoga sloot YogaKompas afgelopen week de lessen en luidde daarmee de zomervakantie in.

YogaKompas gaat naar het Buitenland!

In de zomervakantie geef ik yogalessen op camping het Buitenland in Nieuw Amsterdam/Zandpol. Deze camping is onlangs geopend en is een initiatief van een aantal vrienden/partners, waaronder Floortje Dessing. De sfeer is er heel relaxed en ongedwongen, precies wat past bij YogaKompas!

Open Yogales op Internationale Yogadag

21 juni 2017 om 20.00 uur

Woensdag 21 juni aanstaande is het Internationale Yogadag! Op deze dag worden wereldwijd speciale yoga-activiteiten georganiseerd voor en door yogaliefhebbers! Ook YogaKompas doet hier aan mee.

MENU